Стиль дизайну “Хай-тек”

Бруклин, угловой диван трансформер


Характерні риси цього стилю – геометричність, функціональність і практичність.

Хай-тек відрізняється цілісністю і єдністю, тому він практично повністю заперечує будь-який декор. Традиційно хай-тек вважається стилем великих приміщень, де простір розділено за допомогою скляних перегородок, але створити інтер’єр майбутнього можна і в рамках звичайної квартири.

Хай-тек – це велика кількість скла, блискучого металу і пластика.

Дерев’яні поверхні або, наприклад, цегляна кладка тут можуть зустрічатися лише епізодично. Матеріал диктує колір: сірий, білий, чорний, сріблястий і металік. Лінії – бездоганно прямі, поверхні – гладкі, матові і глянсові. Практичність і функціональність – головне, на що варто звернути увагу, підбираючи предмети обстановки. Чим більше ваш будинок буде нагадувати космічний корабель, тим ближче ви до мети.

Підбираючи меблі для вітальні в стилі хай-тек, віддайте перевагу якісному пластику, скла і фурнітури з металевим блиском.

Щоб зробити ваш футуристичний інтер’єр більш живим і затишним – додайте активно привертає увагу кольоровий елемент. Найпростіше зробити це, вибравши безкомпромісно яскравий диван, наприклад, червоний або жовтий. Але врахуйте, що кольоровий акцент в хай-теке може бути тільки один, а форма меблів повинна залишатися гранично лаконічною.

Світло – одна з найважливіших складових хай-тека, нерідко задає тон всьому інтер’єру.

Перш за все, його має бути багато, при цьому важливо створити відчуття природного, рівного висвітлення. Тому відмовтеся від штор (віконні рами і відкривається за ними вид в хай-теке замінюють відсутній декор) і децентралізоване світло в вашому приміщенні: замість масивної люстри використовуйте вбудовані і струнні світильники, прожектори, підсвічені панелі, а для додання затишку – торшери і плафони мінімалістичного дизайну з галогеновими лампами.

Як ви вже переконалися, інтер’єр в стилі хай-тек заперечує складний декор, в ідеалі він повинен бути цілісним твором, що не потребує ні в яких доповненнях.

Але якщо вас бентежать голі стіни, ви цілком можете розмістити на них монохромні авторські фотографії великого розміру або сучасну графіку. Футуристичного виду настінні годинники також будуть дуже до речі.


https://katun.net.ua/bruklin-seriya/

Подивитись усі стилі дизайну.

Похожие записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Лимит времени истёк. Пожалуйста, перезагрузите CAPTCHA.